Pasta z soczewicy zielonej
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 10 minut
Czas przygotowania: 7 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Olej słonecznikowy | 0,5 | szklanki |
Sól ziołowa | 0,5 | łyżeczki |
Bazylia suszona | 1 | łyżeczka |
Czosnek, ząbek | 1 | szt |
Soczewica zielona | 200 | g |
Natka pietruszki | 1 | szt |
Pieprz czarny | 1 |
Opis
Przygotowanie
-
- W garnku zagotuj wodę.
- Na wrzątek wrzuć soczewicę. Gotuj 10 minut. Zostaw soczewicę w wodzie do ostygnięcia.
- Przesyp soczewicę do robota, dodaj przyprawy, drobno pokrojoną natkę, czosnek, oraz olej. Dokładnie zmiksuj.
- Podawaj z pieczywem, papryką, pomidorem i sałatą.
- Smacznego.