Zupa buraczkowa
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Masło | 1 | łyżka |
Fasola szparagowa żółta | 5 | szt |
Kalafior- różyczka | 2 | szt |
Mleko kobiece | 5 | łyżek |
Burak | 1 | szt |
Kleik ryżowy | 2 | łyżki |
Marchew | 1 | szt |
Pietruszka | 0,5 | szt |
Woda | 1 | szklanka |
Ziemniak | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Zagotuj wodę.
- Pokrój i obierz warzywa. Z fasolki oprócz końcówek usuń także boki z włóknami.
- Na wrzątek wrzuć buraka. Gotuj 10 minut.
- Do buraka dodaj marchewkę, pietruszkę, ziemniaka, fasolkę szparagową. Gotuj 10 minut.
- Dodaj kalafior. Gotuj jeszcze 5 minut.
- Dodaj masło i kleik. Zmiksuj.
- Odczekaj aż zupa ostygnie i dodaj mleko Gotowe.