Bananowa owsianka
Autor: Urszula Bieniek
Czas gotowania/pieczenia: 7 minut
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Mleko 1,5 % | 0,75 | szklanki |
Banan | 0,5 | szt |
Rodzynki | 1 | łyżeczka |
Miód | 0,5 | łyżeczki |
Płatki owsiane | 1,5 | łyżka |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Półtorej łyżki płatków owsianych należy zalać odrobiną wrzącej wody (w ilości przykrywającej płatki), przykryć miseczkę talerzem.
- Po napęcznieniu płatków (4 – 5 minut) dodać pół łyżeczki miodu, łyżeczkę rodzynek oraz pół małego, pokrojonego w plasterki banana.
- Całość zalać dowolną ilością podgrzanego mleka o zawartości tłuszczu 1,5%.